Aktuelle saker om svindel

Her kan du finne relevante saker om svindel fra ulike medier og fra Finans Norge

Vis filtrering

35 resultater

Type artikkel
Velg område
35 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Stanser svindlere døgnet rundt

  10 millioner svindelanrop til norske mobiler ble stanset før de nådde frem i mai. – En katt-og-mus-lek, sier svindeljegerne. Les hele saken hos NRK.

 2. «Sikker konto»-svindel øker i omfang

  Tenk deg at du blir oppringt fra det du tror er banken din, og fortalt at kontoen din er hacket. For å redde pengene dine blir du bedt om å umiddelbart overføre pengene til en «sikker» eller «trygg» konto. Slik manipuleres ofrene til svindlerne.

 3. Ikke la deg lokke av investeringssvindlere

  Du har kanskje sett tilbud om investeringer som lover eventyrlig profitt og lav risiko? Annonser med kjendiser som sier de har tjent store penger på kryptovaluta? Det er lett å la seg friste, men stort sett er tilbudet alt for godt til å være sant.

 4. Ble lurt trill rundt av telefonsvindler

  Karen (81) trodde hun reddet sparepengene sine da hun ga fra seg passordet sitt til den hjelpsomme damen på telefonen. Istedenfor tømte svindlerne kontoene hennes for 300 000 kroner.

 5. Se opp for SMS-svindel!

  Å sende tekstmeldinger for å lure til seg informasjon som for eksempel brukernavn, passord, kredittkortnummer, BankID og andre sensitive opplysninger kalles gjerne Phishing – fisking etter personlig informasjon. Får du en slik forespørsel på SMS, er det god grunn til å være mistenksom.

 6. 7 av 10 nye nettbutikker er falske

  Så mange som 300 000 nordmenn kan ha blitt lurt av en falsk nettbutikk i løpet av det siste året. Sidene fremstår som profesjonelle, og det er vanskeligere enn noen gang å avgjøre om en nettbutikk er falsk eller ei. Men fortvil ikke, det finnes gode råd!

 7. Advarer mot ny svindelmetode på mobil

  SpareBank 1 SMN advarer: Den siste tiden har flere tusen nordmenn blitt forsøkt svindlet via SMS, gjennom en såkalt banktrojaner. Android-brukere må være ekstra årvåkne. Les mer om dette på bankens nettsider.